Ring til os på: 57 61 44 44

En fysioterapeut arbejder med menneskets krop og bevægelser.

Fysioterapeuter er uddannet til at undersøge, diagnosticere og behandle problemer i bevægeapparatet.

Fysioterapeuten arbejder også med:
• Fysiske funktionsnedsættelser i kroppen, fejlstillinger i leddene og kropslige
   misdannelser.
• Begrænsninger i aktivetsniveau og færdighedstab.
• Handicaps.
• Smerter som følge af skader, sygdomme, andre kropslige og mentale tilstande.

Fysioterapeutisk undersøgelse:
Ved første konsultation fortager vi en undersøgelse, som ligger til grund for det videre behandlings forløb.

Ultralydsscanning
 

Ultralydsscanning kan bruges til at stille en mere præcic diagnose og derved efterfølgende, kunne give en mere målrettet behandling. Ultralydsscanningen er ufarlig og smertefri og giver et visuelt overblik af bløddele, så som muskler, sener, ledkapsler, slimsække og seneskeder, men også brusk og knogleoverfladr, kan vurderes på en ultralydsscanning. Specielt scanning af skulerled er ultraledsscanning i mange tilfælde, lige så god som en MR-scanning. Vi scanner også andre led f. eks. albue, hofte, knæ og fodled. Ultralydsscanning kan ikke bruges til scanning af diskusprolapser og vi scanner ikke organer og fostre

Idrætsfysioterapi:
Vi behandler skader opstået i forbindelse med sports aktiviteter, det kunne f.eks. være ledbåndsskader, forstuvninger og muskelskader det kan også være genoptræning efter f. eks. knæ/ankel og skulderskader. Det kunne også være vejledning om træning, samt tapening af led

Ryg/Nakkebehandling:
Vi behandler alle former for ryg og nakke problemer, det kunne f. eks. være hold i lænden, diskusprolaps, diskusprotrusion, iskias smerter. Behandlingen kan bestå af massage, træning, ledmoblisering eller ud fra McKenizie konceptet der er specielt udviklet til at afhjælpe rygsmerter og nakkesmerter.

Elektroterapi / ultralyd / kortbølge / Laser:
Behandlingen med ultralyd og Laser bruges i forbindelse med tendinitter f. eks. tennisalbue, springerknæ, skuldersmerter og overbelastning af achillessenen. Kortbølge bruges f.eks. til behandling af samme problemer som ultralyd og kan derud over bruges til behandling af blødninger i muskler, hævede led, ledgigt og slidgigt.

Holdtræning:
Træningen forgår enten i vores træningssal eller i eget varmtvandsbassin for 2-5 deltagere.

Bassinterapi:
Bassinterapi er "styrketræning / gymnastik" i vand. Temperaturen er 35 grader C hvilket varmer og blødgør musklerne, løsner op og gør godt når kroppen er anspændt.

Bassinterapi består af flere elementer bla. opdrift, vandmodstand, vandtemperatur og turbulensen i vandet.
Vandmodstanden bruges bla. til at træne muskler, forbedre konditionen og koordination af muskler.
Opdriften, som giver den vægtløse tilstand gør, at overvægtige, mennesker med led- og muskelproblemer og andre med tyngdekraften som fjende på land, ubesværet kan motionere her.
Turbulens i vandet er en god hjælp for træning af balancen.
Bassinterapi er en rigtig god træningsform til børn, da man via leg kan gøre træningen sjov og derved fastholde børnene i træningen.
Gravide har også stor effekt af træning i varmtvand ved bækkensmerter.
Træningen kan være enten individuel eller på hold.

Behandling af børn:

Vi har stor erfaring med behandling af børn. Det kan f. eks. være spasticitet, motoriske problemer og forskellige handicaps.

Hjemme behandling:
I særlige tilfælde, hvor patienten ikke selv har mulighed for at komme på klinikken, er der mulighed for at fysioterapeuten kommer på hjemmebesøg.

Benløse Fysioterapi
Jeppe Åkjærsvej 2
4100 Ringsted
Tlf: 57 61 44 44
Mail: fysklinik@adr.dk